Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Filmhuis/Buitenlandse film/Arthouse

<< Vorige - Volgende >>


Arthouse DVD - Live Flesh


Penélope Cruz, Javier Bardem, Liberto Rabal

Artikelcode: EAN 8716777000069Arthouse DVD - Live Flesh
Live Flesh van Pedro Aldomóvar is een intense, barokke, sensuele film over dood, toeval, lot en schuld. De internationaal geprezen cast en het verhaal dat elementen van komedie, een politiefilm, een erotische film en een thriller in zich verenigt maken het spannend tot het laatste moment.

Na een vrijpartij in een disco besluit de twintigjarige Victor bij Elena langs te gaan. Het bezoek verloopt anders dan verwacht: Elena voelt zich belaagd en bedreigt hem met haar vaders pistool. Net wanneer de politieagenten David en Sancho op het toneel verschijnen gaat het pistool af. Victor belandt achter de tralies en David in een rolstoel. Terwijl Victor zijn straf uitzit, groeit David uit tot de ster van de Paralympics en trouwt met Elena. Dit komt Victor ter ore en hij raakt geobsedeerd door wraakzuchtige gedachten. Als hij uit de gevangenis wordt ontslagen raken Elena, David, Sancho en zijn vrouw Clara verstrikt in een ingrijpend spel.
De film begint en eindigt met een geboorte rond Kerstmis, midden op straat. Toen Victor op de wereld kwam ging het Spaanse volk gebukt onder het Franco-regime. In 1996 zijn de trottoirs gevuld met vrolijke, dronken mensen. Victor's zoon wordt in een beter land geboren.

Arthouse Film DVD Live Flesh - Nederlands ondertiteld - Taal: Spaans/Frans - Speelduur: 97 min. - Productiejaar  1997- DVD release: 27-2-2001 - Beeld: Widescreen 1.78:1 - Rating: 16

Regie: Pedro Almodóvar

Javier Bardem als David
Francesca Neri als Elena
Liberto Rabal als Víctor Plaza
Ángela Molina als Clara
José Sancho als Sancho
Penélope Cruz als Isabel
euro 13.29

Aantal