Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD oorlogsfilms

<< Vorige - Volgende >>


DVD box - Het Duitse Archief (9 DVD)


9 DVD boxset oorlogsdocumentaires 'Het Duitse Archief'

Artikelcode: EAN 8717344734615 DVD box - Het Duitse Archief (9 DVD)
Een reeks unieke documentaires over de Tweede Wereldoorlog op dvd: Het Duitse archief.
Het uitzonderlijke van deze serie producties is dat het gebruikte, nooit eerder vertoonde beeldmateriaal niet werd vervaardigd door een overheid of omroep maar afkomstig is uit de privé- collecties van 'gewone' Duitse burgers en (front) soldaten. Wat de documentaires nog eens extra bijzonder maakt, is het feit dat er ook meerdere originele, niet- gecorrigeerde kleurenfilms te zien zijn. Juist deze opnamen brengen de Duitse realiteit van toen ineens heel dicht bij.
De benadering die voor Het Duitse Archief is gekozen, resulteert in een geheel nieuw perspectief op de Tweede Wereldoorlog. De kijker ziet de gebeurtenissen nu eens niet door de ogen van propagandamakers of geallieerden maar vanuit de alledaagse Duitser. Zo ontstaat een uniek beeld van hoe de man in de straat en de soldaat aan het front de oorlog werkelijk hebben beleefd. Het is niet overdreven om te stellen dat hiermee een nieuwe fase in de oorlogsdocumentaire is aangebroken.

De onderwerpen:
1. Geschiedenis van de Duitse Wehrmacht
2. Grote Duitse veldslagen
3. Das dritte reich privat
4. '33 - '45 in kleur

Oorlogsdocu DVD Duitse Archief Box - Nederlands ondertiteld - Taal: Engels - Speelduur: 565 min. - DVD release: 2009 - Beeld: Full Frame 1.33:1 - Rating: 16
euro 28.89

Aantal   Meer oorlogsdocumentaires op DVD: