Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Humor

<< Vorige - Volgende >>


Humor DVD - Lost in Yonkers


Een komische film vol avontuur met Irene Worth, Richard Dreyfuss & David Strathairn

Artikelcode: EAN 8712609036190 Humor DVD - Lost in Yonkers
Neil Simon is al bijna dertig jaar de meest succesvolle toneelschrijver van de Verenigde Staten. Dat zijn kassuccessen op Broadway het ook in de bioscoop goed doen heeft ongetwijfeld alles te maken met Simons sterke personages en de lichtvoetige aard van komedies als The odd couple, The sunshine boys en Biloxi blues. In de degelijke Simon-verfilming Lost in Yonkers zijn alle bekende ingrediënten aanwezig. In de zomer van 1942 worden twee joodse jongetjes na de dood van hun moeder bij hun oma in de New Yorkse wijk Yonkers ondergebracht, zodat hun vader de kost kan gaan verdienen. Oma blijkt haar huis met een dusdanig harde hand te bestieren dat al haar kinderen er een tik aan over hebben gehouden. Tante Gert heeft een spraakgebrek, oom Louie is uit verzet tegen zijn opvoeding gangster geworden en tante Bella is nooit volwassen geworden.
Regisseur Martha Coolidge, eerder verantwoordelijk voor Rambling Rose en Angie, verloochent de theaterorigine van Simons scenario geen moment. De film moet het daarom vooral van de dialogen en de acteurs hebben en scoort goed op beide fronten. Brad Stoll en Mike Damus zijn prima als de twee broertjes, Mercedes Ruehl slaagt erin de naïeve Bella geloofwaardig te houden en Richard Dreyfuss, die ooit een Oscar ontving voor zijn rol in de Simon-film The goodbye girl, is helemaal in zijn element als Louie. Dat het scenario af en toe in al te bekend vaarwater belandt doet niets af aan het feit dat Simon er steeds weer in slaagt personages te creëren die tot het eind blijven boeien, hoe vrijblijvend zijn verhalen ook zijn.

Humor DVD Lost In Yonkers - Nederlands ondertiteld - Taal: Engels - Speelduur: 110 min. - Productiejaar 1993 - DVD release: 2002 - Beeld: 16:9 - Rating: 6
euro 9.63

Aantal