Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Speelfilms

<< Vorige - Volgende >>


Speelfilm DVD - A Courageous Heart


Anna Paquin, Goran Visnjic, Michelle Dockery - waargebeurd verhaal

Artikelcode: EAN 8713045222130 Speelfilm DVD - A Courageous Heart
Sociaal werker Irena Sendler werkt tijdens de Duitse bezetting in de getto s van de Poolse stad Warschau, waar de Joodse bevolking onder zware omstandigheden moet zien te overleven. Wanneer ze de dochter van een Joodse vriend weet te redden en onder te brengen bij een katholiek gezin, komt ze erachter dat nog duizenden andere kinderen groot gevaar lopen. Met de hulp van vrienden en collega s begint ze kinderen uit de getto naar een veilig onderkomen te smokkelen.Terwijl Irena s leven steeds meer gevaar loopt, bedenkt ze steeds inventievere manieren om de kinderen langs de Nazi s te smokkelen.

Irena Sendler, die vaak de vrouwelijke Schindler werd genoemd, wist maar liefst 2500 Joodse kinderen te redden uit de handen van de nazi's, en werd daarmee een van de meest opmerkelijke helden van de Tweede Wereldoorlog.

In deze onvergetelijke verflming van het waargebeurde verhaal van Irena Sendler schitteren Oscar® winnaars Anna Paquin (The Piano, Amistad) en Marcia Gay Harden (Mystic River, Into The Wild) met Goran Visnjic (ER). 

Speelfilm DVD A Courageous Heart - Nederlands ondertiteld - speelduur 92 min. - productiejaar 2009 - DVD release 21-4-2010 - beeld: Anamorphic Widescreen 1.85:1 - Rating: 16

Regie: John Kent Harrison

Anna Paquin als Irena Sendler
Goran Visnjic als Stefan
Michelle Dockery als Ewa Rozenfeld
Danuta Stenka als Hanna Rozenfeld
Rebecca Windheim als Karolina Rozenfeld
Sergei Marchenko als Jasio
11.99  euro 13.24

Aantal   Meer speelfilms op DVD: