Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Filmhuis/Buitenlandse film/Arthouse

<< Vorige - Volgende >>


Arthouse DVD - Eve: Body and Earth


Een film van Neil St Clair - Muziek: Moby - Inger Ebeltoft

Artikelcode: EAN 8717377002231Arthouse DVD - Eve: Body and Earth
EVA, de eerste vrouw op aarde. Het eerste verlangen. De eerste liefde. In de schoot van Moeder Aarde ontwaakt een jonge vrouw (Inger Ebeltoft) uit haar diepe slaap. Haar naam is Eve -puur, onschuldig en adembenemend mooi- een kind van de natuur, in balans met de wereld om haaar heen. Dan komt ze tot de ontdekking dat ze niet alleen is. En zo begint ze haar reis, een zoektocht, gedreven door een vurig verlangen om haar zielsverwant te vinden en daarmee een onbekend element van de natuur... de liefde.

Regisseur Neil St Clair heeft met deze film een samensmelten tussen de mens en de natuur beoogd. In de westerse cultuur zien we juist de verschillen tussen die twee. EVE wil verenigen, een wereld laten zien waar "BODY & EARTH" samengaan. In zekere zin is de film een vorm van meditatie. Zelf zegt de regisseur hierover: "Er zit een boodschap in de film, maar je kunt ook gewoon genieten van deze film. Daarom, ga lekker zitten, relax en laat de beelden, de muziek en de natuurlijke klanken rustig over je heen komen".

arthouse DVD Dear Frankie - Nederlands ondertiteld - Taal: Engels - Speelduur: 76 min. - Productiejaar 2002 - DVD release: 18-6-2007 - Beeld: Anamorphic Widescreen 2.35:1 - Rating: 16

Regie: Neil St Clair

Stacey Atkinson als Pregnant Woman
Ryan Boorne als Man
M. McGovern als Baby
Inger Ebeltoft als First Woman
Matt Scarborough als First Man
Maria Cilea als Passion Woman
Jude Rutlano als Passion Man
Jen Wettlaufer als Mud Woman
euro 9.63

Aantal