Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Filmhuis/Buitenlandse film/Arthouse

<< Vorige - Volgende >>


Arthouse DVD - New York Doll


Greg Whiteley - Nina Antonia, Bishop Bragg

Artikelcode: EAN 9789058492692Arthouse DVD - New York Doll
Al vanaf 1971 speelden THE NEW YORK DOLLS punk voordat er een woord voor bestond. De uitbundige mix van ruige glam-rock, cross-dressing en foute make-up bezorgde ze een fanatieke fan-schare en zou generaties musici beïnvloeden. Maar de band ging in 1977 ten onder aan drank, drugs en ruzie. Bassist Arthur "Killer" Kane stapte uit de muziek (en uit het raam), vond God en werd bibliothecaris bij de Mormoonse kerk.

In 2004 nodigt Morrissey de nog levende leden van de Dolls uit om een reünieconcert te spelen op het Meltdown festival. Tot ieders verbazing is ook Killer Kane bereid op het podium te verschijnen. Kane heeft zich in feite nooit bij het heengaan van de band kunnen neerleggen.

In NEW YORK DOLL volgt Greg Whiteley de introverte bibliothecaris tijdens de soms pijnlijke, maar vooral aandoenlijke hereniging met zijn oude bandleden tot het concert in Londen en is hij getuige van de onthutsende gebeurtenissen die op het emotioneel geladen optreden volgen.

Arthouse Film DVD New York Doll - Nederlands ondertiteld - Taal: Engels - Speelduur: 97 min. - Productiejaar  2005 - DVD release: 16-10-2006 - Beeld: Widescreen 1.78:1 - Rating: AL
1.78:1

Regie: Greg Whiteley

Nina Antonia 
Bishop Bragg 
Clem Burke
Lee Black Childers 
Steve Conte 
Bob Geldof 
Chrissie Hynde 
Frank Infante 
David Johansen  
Mick Jones 
Arthur Kane 
Barbara Kane
Brian Koonin 
Dawn Laureen 
Don Letts 
Bishop MacGregor 
Morrissey 
Iggy Pop
Sylvain Sylvain 
Sirius Trixon 
Sammy Yaffa 
euro 9.63

Aantal