Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Drama

<< Vorige - Volgende >>


Drama DVD - Alex Haley's Queen (2 DVD)


Het vervolg op Roots - Ann-Margret, Patricia Clarkson

Artikelcode: EAN 7321906122850Drama DVD - Alex Haley's Queen (2 DVD)
Aan elk verhaal zitten twee kanten, zo luidt het gezegde. Voor Alex Haley was de ene kant Roots, de indrukwekkende roman waarin hij de geschiedenis van zeven generaties van zijn moeders familie optekende. De andere kant van het verhaal leerde de wereld kennen in de miniserie Alex Haley's Queen, de opmerkelijke geschiedenis van de vaderskant van Haleys familie. 

Oscar- en Emmy-winnares* Halle Berry speelt Queen,de dochter van een slavin (Jasmine Guy) en een plantagehouder (Tim Daly).Te midden van de groeiende spanningen in het Zuiden, de Burgeroorlog en de wederopbouw streeft ze naar acceptatie binnen de twee culturen die in haar verenigd zijn - om door beide kanten te worden afgewezen. Maar met haar onverzettelijke wilskracht weet ze uiteindelijk afwijzing en haat te overwinnen. Ann-Margret, Danny Glover en Ossie Davis maken eveneens hun opwachting in dit aangrijpende, hoopgevende laatste hoofdstuk van de door Haley opgetekende familiegeschiedenis.

Drama DVD Alex Haley's Queen - Nederlands ondertiteld - Taal: Engels - Speelduur: 269 min. - Productiejaar 1992 - DVD release: 17-12-2008 - Beeld: Full Frame 1.33:1 - Rating: 12

Regie: John Erman

Ann-Margret als Sally Jackson
Patricia Clarkson als Lizzie
Tim Daly als Col. James Jackson Jr.
Ossie Davis als Parson Dick
Danny Glover als Alec Haley
Jasmine Guy als Easter
19.99  euro 16.95

Aantal   Meer dramafilms op DVD: