Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Drama

<< Vorige - Volgende >>


Drama DVD - De Bloedbruiloft


Een film van Dominique Deruddere

Artikelcode: EAN 8711983481053Drama DVD - De Bloedbruiloft
Kleine oorzaken hebben grote gevolgen...
Een bedorven garnalencocktail doet het huwelijksfeest van Mark Walzer en Sophie Halberstadt in een mini-oorlog ontaarden. Maar is die cocktail niet enkel de druppel die de emmer doet overlopen? Zeker is dat Herman Walzer, vader van de bruidegom, en Franz Berher op wiens domein het bruiloftsfeest wordt gehouden, op gespannen voet leven. Grootgrondbezitter Walzer aast al lang op het domein van Berger. Op de dag van het feest brengt Walzer een laatste bod uit. Berger wil van geen wijken weten en als bovendien het eten niet smaakt, gaat de koppige en opvliegende Walzer door het lint. Met bulderende stem gebiedt hij iedereen het pand te verlaten. Berger kan voor zijn part naar zijn centen fluiten. Maar dat is zonder de restaurantuitbater gerekend. Hij gijzelt de bruid en de vrouw van Walzer die zich toevallig in het toilet bevinden. Dat maakt Walzer en zijn kliek alleen maar agressiever en er wordt naar wapens gegrepen. Telefoonlijnen worden kapotgeschoten en ontsnappingspogingen verijdeld. De impasse is compleet en er ontspint zich een spiraal van soms tragikomisch geweld waarin niet alleen de feestvierders betrokken raken. Is er dan niemand die zich geroepen voelt om zich te verzetten?
Dominique Deruddere richt een caleidoscoop op een kleine kring mensen maar houdt in deze parabel over macht, liefde en nog veel meer, de hele gemeenschap een spiegel voor.

Drama DVD De Bloedbruiloft - Nederlands ondertiteld - Duits gesproken - Speelduur 88 min. - Productiejaar 2005 - DVD release  15-8-2006 - Beeld: Anamorphic Widescreen 1.85:1 - Rating 12

Dominique Deruddere

Arne Lenk als Mark Walzer
Armin Rohde als Herman Walzer
Uwe Ochsenknecht als Franz Berger
Josef Heynert als Andy Walzer
Julia Schmidt als Yvonne Walzer
Imogen Kogge als Hannelore Walzer
Sandra Borgmann als Katrin Walzer
Nand Buyl als Opa Brüngel
Stefan Rudolf als Freddy
euro 15.49

Aantal   Meer Drama DVD films: