Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

DVD Miniseries

<< Vorige - Volgende >>


DVD Miniserie - Hemingway vs Callaghan


DTS 2 DVD

Artikelcode: EAN 8713747058723DVD Miniserie - Hemingway vs Callaghan
Ernest Hemingway, een romantische Amerikaanse avonturier, gaat naar Toronto om de jonge erfgenaam van een warenhuisketen onder zijn hoede te nemen. Hij krijgt uiteindelijk een baan bij het weekblad The Star en ontmoet daar nog een aspirant-schrijver, Morley Callaghan. Hemingway haalt Gallaghan over mee te gaan naar het opwindende leven in Parijs. Strijdlustig als altijd zorgt hij ervoor dat Callaghan in een boxring terechtkomt. De scheidsrechter van de boxwedstrijd is F. Scott Fitzgerald.Het einde van de wedstrijd betekent tevens het einde van zijn vriendschap met Callaghan. 

Als bekend wordt dat Hemingway zelfmoord heeft gepleegd, doet The Star daarvan uitgebreid verslag. Iedereen wil Callaghan spreken, maar die blijkt erg moeilijk te vinden. Idereen wil met hem praten over zijn vriendschap met de literaire meester Hemingway.

De kracht van deze mini-serie zit in het beeld van de tijd dat de Canadese literatuur opkwam en een plaats kreeg op het literaire wereldtoneel. Wat is er werkelijk gebeurd die fatale dag in de boxring? Wordt de rol van Callaghan duidelijk?

DVD mini series DTS  Production Year: 2003 Rating: 12 Running Time: 170 min. DVD Release: 11-10-2005  Anamorphic Widescreen 16:9

Director: Michael DeCarlo

Robin Dunne as Young Morley Callaghan
Vincent Walsh as Ernest Hemingway
Gordon Pinsent as Morley Callaghan
Michael Ironside as Harry Hindmarsh
Linus W. Roache as James Joyce

euro 8.89

Aantal